Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна тампони на предни амортисьори на 156-ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна тампони на предни амортисьори на 156-ца

Някой сменял ли е тампони на предните амортисьори?
    Целия тампон ли се подменя или само лагерчето?
    Каква е последователността на демонтажа е монтажа?

Има много добра тема за смяна на носачи , но за тампони не.
    След всички съвети,мнения и коментари поемам ангажимента да редактирам и синтезирам всичко,след което модовете ще сложат темата в подходящия раздел.
    Предварително благодаря на всички за мненията,съветите и коментарите!
    Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
    Avensis 2011 -2.0 D-4D

Колега защо ще ги сменяш...Аз изпосмених цялото предно окачване + полуретан на стаб.щанга и пак имам някакви скърцания по предницата...останаха само въпросните тампони на амортисьорите...Та въпроса ми е какви са признаците на износени тампони на амортисьора...!?
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
      Някой сменял ли е тампони на предните амортисьори?
      Целия тампон ли се подменя или само лагерчето?
      Каква е последователността на демонтажа е монтажа?

Има много добра тема за смяна на носачи , но за тампони не.
      След всички съвети,мнения и коментари поемам ангажимента да редактирам и синтезирам всичко,след което модовете ще сложат темата в подходящия раздел.
      Предварително благодаря на всички за мненията,съветите и коментарите!
      Те нямат лагерче само тампон е и е много здрав и се къса трудно . А иначе за последователността на смяната както при горен носач и като изкараш целия макферсон ти трябва скоба или да намериш начин да сгънеш пружината развиваш гайката махаш стария тампон и слагаш новия но сгъването на пружините е трудната част също трябва и да бележиш и положението на самия амортисьор за да не го завъртиш че няма да дойде на положение.
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
        също трябва и да бележиш и положението на самия амортисьор за да не го завъртиш че няма да дойде на положение.
        Изключително важен момент ако всичко това го правиш за първи път......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
          Колега защо ще ги сменяш...Аз изпосмених цялото предно окачване + полуретан на стаб.щанга и пак имам някакви скърцания по предницата...останаха само въпросните тампони на амортисьорите...Та въпроса ми е какви са признаците на износени тампони на амортисьора...!?
          Има едно отвратително дразнещо чукане (повече в лявата страна ) при преминаване през дупка Смених 4-те носача и биелети ,останаха стаб щанга и тези тампони

---------- Post added at 19:18 ---------- Previous post was at 19:13 ----------

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
          Те нямат лагерче само тампон е и е много здрав и се къса трудно . А иначе за последователността на смяната както при горен носач и като изкараш целия макферсон ти трябва скоба или да намериш начин да сгънеш пружината развиваш гайката махаш стария тампон и слагаш новия но сгъването на пружините е трудната част също трябва и да бележиш и положението на самия амортисьор за да не го завъртиш че няма да дойде на положение.
          Аз мислех че тампона е хванат върху макферсона
          Значи процедурата е като при горен носач
          Кофти работа
          Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
            Има едно отвратително дразнещо чукане (повече в лявата страна ) при преминаване през дупка Смених 4-те носача и биелети ,останаха стаб щанга и тези тампони
            По-скоро се ориентирай към смяна на тампони на стабилизиращата щанга.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Малко вероятно е да е тамп на аморт.....за всеки случай махни черното капаче в горната част на аморт където е горния болт и виж да не е разхлабен, и сменяй стабилиз тампони.....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
              X